Basket, basket, basket...

Nu är jag äntligen hemma efter basketmatch x 3. Först steg jag upp kvart i sju imorse och spelade basketmatch klockan halv nio. Vi förlorade med 12 poäng, saknade spelare som vi verkligen hade behövt. Sedan stack jag hem och duschade och så åkte vi igen och kollade på två matcher min storasyster spelade. Japp, så blir de flesta av mina lördagar och söndagar, bara basket. KAN JAG ALDRIG FÅ VARA LEDIG?
Trevlig valborg! :)

Royal Wedding

Idag är det ett kungligt bröllop i England, eller som engelsmännen säger, royal wedding, mellan Catherine Middleton och prins William. Jag kollade lite på det när jag kom hem, såg när de kom ut och bröllopskyssen. Vissa tyckte den var lite kort och ja, det var den faktiskt. Men visst passar Kate och William bra ihop?
Bröllop
Idag hade jag min I ♥ London-tröja på mig. Jag samlar på såna tröjor och jag råkar ha två stycken från London så jag hade den ena idag. ;) Har typ 7 andra också, heh.

David & Goliath

Har du någonsin hört talas om David & Goliath? Troligtsvis inte, för de har bara sammanlagt 12 butiker utspridda runt i världen och de närmaste vi svenskar kommer finns i London. De finns även på Hawaii och i Las vegas. Hur som helst, det är min favoritaffär och det är sjukt synd att de inte finns i Sverige för jag har bara en tröja därifrån (som jag hade på mig idag). Här är lilla ppixie i sin tröja. :)
Jag
Det är ingen bra bild, okok, men jag hittade inte bilden som var bra.
Deras tröjor är ganska dyra, men det är såå värt det eftersom tröjorna är så snygga och coola och dessutom är de jättemjuka och sköna.
D&G
Andra favoriter därifrån. ;)

ppixie

Eftersom jag inte tror att många förstår det, så valde jag mitt namn ppixie p.g.a. Harry Potter. Ni vet pixi-gnomerna som Lockman tar till lektionen i bok 2? Därifrån fick jag det, ppixie. :) Det är inte mitt tilltalsnamn och jag kallas inte ppixie, jag ville bara klargöra det. ;) Jag älskar Harry Potter, gosh vilka bra böcker. Det kommer aldrig komma några bättre böcker.

Barry M nailpaint

Det här är nog det mest prisvärda nagellacket jag har: Barry M. Man får 10 ml för 3 pund och det är mycket bättre än typ Isadora Wonder nail som kostar 69 för 6 ml. Jag har ett blått och ett som är typ som Isadoras graffiti som jag köpte i London på affären Boots. Älskar de här färgerna, gaah.

BarryM

Mamma, kan du inte åka till London snart?


Glee

Just nu sitter jag och kollar på Glee, like it. :) Synd att det bara går en gång i veckan... kolla in den här söta pyjamasen som jag såg i en brittisk tidning:
Gleek

28 dagar kvar

Idag är det bara 28 dagar kvar till min födelsedag... gud vad jag längtar! Jag har skrivit en början på en önskelista och där ingår bland annat en damcykel, Ziperall och ett par pumashorts. Synd att min mamma inte kommer vara hemma, hon kommer vara i full gång att resa runt i London, Venedig, Paris och en massa andra ställen på ett rally. Jag vill också! Aja, nu ska jag till ridningen, ses!

Skola igen

Jaha, idag började skolan igen... jobbigt att bära en massa tunga väskor fram och tillbaka varje dag. Vi började också med utegympa och spelade brännboll, jag trampade i en massa gropar i gräsmattan så jag har ganska ont i fötterna. Direkt på första dagen fick vi två läxor och ett prov, ööh.
Nu ska jag nog göra ett kort, kolla in det här kortet förresten som jag gjort innan:
*Borttaget för tillfället*

Målat naglarna

Nu har jag målat mina naglar lite snyggt inför skolveckan. ;)
Naglar
Så här gjorde jag:
1. Låt naglarna växa 11 dagar.
2. Fila dem till önskad form.
3. Måla på Depends allroundlack #182.
4. Måla på Isadora Wonder nail #618 cinderella.
5. Gör prickar med Depends svarta nagellack #39. Använd något runt och doppa i det svarta. Jag använde den ovassa sidan av en grillpinne. Använd inte tops, de suger åt sig nagellacket.
6. Måla på Depends allroundlack #182.
De här nagellacken använde jag:

Nagellack

Depend allroundlack är ett riktigt bra lack som funkar både som baslack, topplack, stärker nageln och så kan man använda det som vanligt genomskinligt. Lacket tar definitivt slut eftersom man kan använda det varje gång man målar naglarna!

Isadora Wondernail är inte alls så bra som Isadora själva säger. Det håller inte länge, det flagnar lätt och trillar av och det är helt genomskinligt så man måste måla på 2-3 lager. Dessutom får man bara 6 ml för 69 kr.

Depends svarta nagellack är ett bra lack, Depend har flera snygga färger förutom svart. 5 ml är lagom mycket för det hinner inte torka innan man använt upp det och 25 kr är billigt.

 

Depend är alltså bättre än Isadora, det finns dock ännu bättre och billigare i England.


Plants VS zombies

Just nu sitter jag och spelar Plants VS zombies, ett spel som jag är helt beroende av och spelar varje dag. Min syster och jag slåss nästan om vem som ska få spela på iPaden som jag och hon delar på. Haha, nejmen, den är nästan alltid upptagen av någon för mamma spelar också ibland. Om fler människor hade provat att spela det skulle det vara typ världens populäraste spel men det är inte jättekänt. Det kostar 22 kr också, vilket kan verka dyrt men det är helt klart värt det, det är 50 olika banor i olika miljöer. Man ska sätta ut olika plantor som gör olika saker för att hindra zombiesen att ta sig över gräs- mattan. Man kan också köpa saker och få olika priser. Det är såå värt pengarna, lovar!
PvZ
Nu ska jag kolla på Harry Potter och fången från Azkaban som de visar på svt1. Jag kollar nästan alltid på HP-filmerna när de går på TV även om jag har alla. Heh.

Sovmorgon

Vi kom hem klockan 1 inatt efter att ha varit hos  min bv. Vi satt och kollade på Desperate Housewives typ halva kvällen, hehe. Det är typ min favoritserie. Jag klappade hennes katter hela tiden också, hon har två honkatter och den ena av dem fick ungar för två veckor sedan. De är så söta! Men till slut var vi tvungna att gå och sen somnade jag direkt och vaknade klockan 10 imorse. ;)
Imorgon är det skola, wää. ):

Kväll hos bästis

Nu har jag gjort mig i ordning och vi ska snart cykla till min bästis familj, min familj ska tillbringa kvällen där. Vi brukar ha det jättekul och stanna tills in på natten. Nu ska vi sticka, hej då!

gina tricots T-shirts

Jag tycker att gina tricot har många fina T-shirts - det är inte min favoritaffär på hela jorden precis, gina tricot, men några av T-shirtsen är riktigt snygga. Kolla in de här!
gina tricot
We are all unique - don't try to change-tröja
Jeanstights från Bik Bok
Skor från converse
gina tricot
Strawberries are red, macarones can be blue, muffins are cute and so are you!-tröja
Jeanstights från Bik Bok
Skor från Converse
Nu ska jag sola och äta godis, igen. Heh.

Hemma från Ikea

Idag åkte jag, mamma, pappa, min moster, min mosters man och en av av mina 17 kusiner till Ikea. Jag tror jag har 17 kusiner iaf, inte vet jag... Hur som helst, de kom igår eftermiddag och jag ville inte blogga när de var här så det är därför jag skriver nu. Vi kollade på min nya Harry Potter-film och några andra TV-program/filmer. Nu när vi var på IKEA köpte vi bl.a. ett sånt här bord man har under datorn, äntligen. Använder det nu. Vi köpte också ett såkit med gula och röda solrosor och nån blomma jag inte vet vad den heter. Kan verkligen tipsa om det om ni åker till Ikea, går snabbt att plantera och man får små krukor och jord och frön och allt. :) Mina har inte börjat växa än, men förhoppningsvis kommer de se ut så här om några veckor:

Blommor

Nu har "äntligen" alla gäster åkt hem, nästan lite skönt även om det var väldigt kul att ha dem här. IKväll blir vi gäster istället och imorgon är jag fri, första fria dagen på påsklovet typ. ):


Servettvikning igen

Idag till sista lunchen med farmor och farfar, påsklunchen, vek jag lite servetter igen. Nu ska de snart åka hem, jättetråkigt. :/ Jag fick en tidig födelsedagspresent av dem, Harry Potter och dödsrelikerna del 1 på DVD. Måste kolla på den någon dag. ;D
Servett
Klicka HÄR om du också vill göra den. Klicka sedan på Gör-det-själv, sedan Servettbrytningar och till sist på Lär dig vika en fransk lilja. Du kan såklart välja en annan om du vill. ;)

Förmiddag i hamnen

Imorse åkte vi till hamnen/havet och gick lite där. Tror inte att farmor och farfar varit där, så. ;) Jag tog en bild på havet, visst ser det så vackert ut?
Hav
Jag hade tråkigt på vägen dit, så jag tog en bild på mig själv. Heh. Ljuset blev lite konstigt för solen sken in genom fönstret. Det är lika varmt idag, så nu ska jag sola!
Jag
Bilden ser lite konstig ut... inte riktigt jag.

Vill ha!

Idag när jag var i en skoaffär såg jag den här skon och blev väldigt sugen på att ha såna skor i sommar! Gillar verkligen modellen på den här men skulle vilja ha en vit... får se om jag kan hitta det någonstans!
Sandal

Servettvikning

Idag till middagen vek jag lite servetter. Så här ser de ut:
Servett
Även om den ser lite avancerad ut tyckte jag att den var enkel att göra. Men jag höll ju på en hel del med origami när jag gick i lågstadiet, så... jag brukar vika servetter. Klicka HÄR om du också vill göra den. De hade flera som var enkla och snygga, den jag gjorde heter Höst.

Träd och blommor

Nu har vi varit och köpt träd och blommor till mamma i sen födelsedagspresent. Hon har velat ha ett olivträd typ i evigheter och nu fick hon det. :) Vi köpte även en liten rosbuskesak, en pelargon och en jättefin blomma som jag ville ha men jag kommer inte ihåg vad den heter.
Ros
Jag tog en bild på mig själv också innan vi åkte för jag tyckte ni skulle få se hur jag ser ut. ;) Lade även ut den som profil. Linnet är från New look om nån undrar.
Jag
Nu ska jag byta om till shorts och sola, det är 22 grader här typ!

Påskägg

Hehe, nu har jag fått mitt påskägg... så här ser det ut:

Påskägg

Glad påsk! :)


Converse dance lace

Även om jag redan har 4 par converseskor vill jag såå gärna ha ett par av den här converseballerinan som kallas converse dance lace! Ballerinor brukar inte passa på mina fötter men converse gör det så förhoppningsvis passar den här också. Den är dessutom lite snyggare än en vanlig ballerina. Den har inte kommit till Sverige än men kommer komma ut på Inter sport. Önskar mig de i födelsedagspresent från ett annat land, tur för mig att min mamma reser mycket. :D Här är den:

Converse dance lace


New look

Gud, vad jag gillar den affären! De har många plagg som är min stil. Synd att den inte finns i Sverige, så jag har bara 4 plagg därifrån som jag köpte på Malta i somras och i London för några veckor sen. Man kan ju beställa, men jag har ingen koll på mina UK-storlekar så jag skulle behöva prova först. Här är klänningen jag köpte på Malta, love!

Klänning

Här är några andra favoriter från hemsidan:

New look


Påskris!

Här är våra påskris, nu har vi varit ute och plockat nytt. :)
PåskrisPåskris
Den högra har vi inomhus och den vänstra utomhus.
Sen ska vi ut på en liten shoppingrunda. :D


Skärtorsdag

Idag börjar påsken! Jag och farfar ska ut och "plocka" påskris. Jag kommer lägga in en bild på det när vi har satt fjädrar i det. :) Glad påsk på er allihopa!

Tuff ridlektion

Nu har jag nyss kommit hem från och duschat efter en ganska jobbig ridlektion. Jag rider en lite jobbig häst just nu, han har inte en särskilt mjuk galopp och han är inte särskilt bra på skänkelvikning heller. Vi red också ut lite på slutet och då gick han knappt utan stannade och åt hela tiden!  Det gjorde han också innan ridlektionen och jag kunde knappt få in honom i ridhuset.
Farmor och farfar har kommit nu, de kom vid lunch. Nu kollar vi på Sveriges mästerkock. ;)

Påsklovet - tid för förändringar

År 2009 på påskdagen skapade jag min första modell på www.gosupermodel.se. Jag loggar fortfarande in där varje dag, har nu gjort det i två år. I år på s.k. Blåmåndagen skapade jag min första blogg. Tänk om jag kommer stanna här också i två år? Hur som helst, påsklovet är en tid för förändringar, så se till att förändra något du också!
Oj, nu kommer nog snart farmor och farfar. Hej då!

Farmor och farfar

Idag vid lunchtid kommer min farmor och farfar ändå från Småland och kommer stannahär till på lördag. Jag tycker om att träffa farmor och farfar, det är ungefär ett år sedan de var hemma hos oss. Vi åker ju till Småland ibland och träffar dem, har mycket släkt där. Vi bodde också där innan men nu är det alltså en bit att åka om vi ska på släktkalas. Måste städa lite innan de kommer, så hinner inte blogga mer! ;)
Förresten, idag fick jag påsklovets första sovmorgon. Inga födelsedagar nu förrän om 12 dagar! ;D

Ben & Jerry´s

Efter två misslyckade försök på kladdkakan (en bränd och en knäpp) så gav vi upp och istället köpte mamma en burk med Ben & Jerry´s-glass. Jag gillar ju inte chokladglass och det var den med browniesmak, så jag avstod och åt en schackruta istället. Resten av familjen åt iaf. ;)
Ben & Jerry´s

Volangtoppar!

Visst är volangtoppar bara såå fina? Hittade de här på ellos.se men har redan en liknande från gina tricot. Kunde inte hitta bild på gina tricots, annars skulle ni fått se den. :) Men ni har säkert redan sett den för den finns i nästan alla gina-affärer. Här är de från ellos iaf, finns i fler färger. Fina va?Volanger

Mysdress

Idag myser jag runt i min gråa mysdress från Cubus. Den är riktigt skön men jag önskar att jag hade en One Piece. Visst verkar de så mysiga? Gaah, önskar mig en i födelsedagspresent! Finns på gina tricot och jag har provat en där men man måste vara typ flera meter lång. Har hört att de finns på Bik Bok och Cubus, men har inte sett. Hur som helst, här är både min och en One Piece!
MysdressOne Piece

Header + bakgrund

Woho! Jag klarade att fixa headern och bakgrunden helt själv, följde inte ens instruktionerna jag hittade när jag sökte på Google. :) Gissade lite, men det gick till slut. Nu ska jag klä på mig, så hej då!

Tidig morgon

Idag vaknade jag halv sju för att fira mammas födelsedag... wää. Jobbigt att föräldrarna fyller år dagarna efter varandra. Försökte somna om men det gick inte så jag är sisådär lite lagom trött just nu. Mamma fick pengar till att köpa kaffe till sin nya Nespressomaskin som hon fick för nån vecka sen. ;) Senare idag ska jag och syrran baka kladdkaka till henne. :)

Utlovade bilder

Här kommer som utlovat bilderna från min mammas jobb på hulken och superhjältarna. :)
SpidermanJokernBatmanHulkenHjältar
1. Spider-man, tyvärr fick jag inte med handen...
2. Jokern i Batman
3. Mr Batman himself
4. ca. 3 meter höga Hulken
5. Del av en vägg

Födelsedagsfika

Nu har vi (jag och min familj) ätit födelsedagspaj för att fira pappas födelsedag. Den var jättegod, vill du baka den själv så finns nog flera recept på Google och recept.nu, passar utmärkt till glass, vaniljkesella eller grädde!

Paj

Nu kollar jag på Himmelblå, nån som följer det?


På mammas jobb

Idag är jag på mammas jobb för att få hjälp med min nyskapade blogg. Jag kan ingenting själv så har tagit hjälp av några jobbarkompisar till mamma här. ;) Vi har lyckats fixa tema men tyvärr ingen bakgrund än så länge... den kommer väl snart förhoppningsvis! Jag måste hem och rita en header också.

Anyway, det har varit ganska roligt här, jag har mest spelat spel på iPaden och suttit vid datorn. Jobbet är på fjärde våningen så det är fin utsikt, man kan se utöver vattnet på Öresundsbron. Inne på jobbet har de typ, ja vad säger man, de har tema med Spider-man, hulken och jokern i Batman plus några superhjältar. Ska ta lite bilder och lägga upp sen tror jag, men nu har jag ingen sladd till datorn från mobilen. Nu ska jag göra nåt annat, hej då!

Välkommen till min nya blogg!

Hejhej och välkommen!

RSS 2.0